Varumärken

Varumärken

FÄST I TRÄ

Paslode är en av världens största och mest innovativa tillverkare av produkter för träinfästning.
Det är gasdrivna och pneumatiska verktyg för bandad spik, dyckert och klammer är välkända hos den moderna hantverkaren.

Paslode, som grundades i USA 1935, har  uppfunnit många av de teknologier som idag är standard inom byggbranschen. De första pneumatiska verktygen på 1950-talet och världens första gasdrivna spikpistol på 1980-talet.

Bandad NailScrew®, spikskruv, är ett strålande  exempel på en tidssparande innovation på  senare tid.


 


FÄST I STÅL, BETONG & GIPS

Med fokus på effektivitet, säkerhet och komfort för byggnadsarbetare, elektriker och rörmokare är SPIT ett av Europas starkaste varumärken när det gäller tidssparande infästning i stål, betong och gips.

De flesta produkterna skapas vid SPITs utvecklings- och testcenter i Frankrike där SPIT grundades 1951.

I verktygsparken hittar du spikpistoler för en mängd olika användningsområden, gipsskruvdragare, bultpistoler och diamantspårfräsar.

Här finns även ett brett sortiment lätt och tung infästning samt isolerhållare och borr av hög kvalitet.


FÄST fönster- & dörrKARM

Adjufix är ett smidigt och säkert infästningssystem för fönster- och dörrkarm som sedan många år även används av Sveriges ledande fönster- & dörrtillverkare.

De unika, justerbara och svensktillverkade  Adjufix-hylsorna skruvas in i karmens utsida, vilket gör att virket i träkarmarna inte splittras runt hålet.

Adjufix-skruvarna är specialtillverkade för alla möjliga väggmaterial, t ex trä, betong och tegel.

I sortimentet finns t ex en smidig sortimentsväska som innehåller ett urval smarta infästningar till de vanligaste fönster- och dörrmontagen.


AUTOMATISERAD PRODUKTION

Toolmatic-verktygen har utvecklats i nära samarbete med byggindustrin och har designats enligt samma nyckelprinciper som samtliga av våra verktyg, nämligen med tidseffektivitet, hög kvalitet och lönsamhet i åtanke.

Med Toolmatic får man blixtsnabb produktion med perfekt resultat och alla övriga fördelar som kommer med en automatiserad lösning, som exempelvis minskad risk för förslitningsskador på grund av att man ersätter repetitiva moment.

En av anledningarna till att Toolmatic dessutom utmärker sig när det gäller automatiserad infästning i trä och gips, är att verktygen arbetar otroligt effektivt och knappast hörs. Använder man till exempel klammerpistolen erbjuder den upp till 5000 klammer per magasin.

Är det hållbar och smart infästning man önskar, är Toolmatic verktyget man ska gå efter.