Optimerat sortiment för gipsmontage gör det enklare för hantverkaren
Optimerat sortiment för gipsmontage gör det enklare för hantverkaren

Optimerat sortiment för gipsmontage gör det enklare för hantverkaren

15-05-2018 PRODUKTNYHETER
Dela sidan

ITW Construction Products varumärke Spit optimerar designen på sina gipsskruvar för att passa fler användningsområden, så att landets hantverkare nu kan utföra flera olika montage med färre skruvtyper i verktygslådan.

 

Under våren 2018 har Spit optimerat sitt gipsskruvsortiment:

 

  • Utvecklingen på marknaden pekar mot att skivmontage blir allt vanligare. Det introduceras löpande nya skivtyper som ändrar kraven för både verktyg och tillbehör. För att hantverkaren ska kunna följa med i utvecklingen optimerar vi därför varje skruvtyp, så att de framöver kan användas till flera olika typer av skivmontage, berättar produktchef Tomas Karlsson.

 

Följer byggbranschens utveckling

Som ett exempel på detta nämner Tomas utvecklingen av stålreglar till gipsväggar, vilka blir tunnare och tunnare. Det ställer höga krav på skruvens kvalitet och den hastighet skruven behöver klara. Därför har Spit tagit fram några nya typer av skruvar som säkert och effektivt skruvas genom tunna stålprofiler på mellan 0,1 och 0,3 sekunder.

 

  • Detta är en klar förbättring om man jämför det med det tidigare sortimentet. Dessutom betyder det att hantverkaren kan utföra flera olika typer av applikationer med betydligt färre skruvtyper än tidigare, berättar Tomas.

 

  • Ytterligare en nyhet på svenska marknaden är lös gipsskruv som är ett komplement till den bandade. Det är samma skruv som den bandade så valet hur man vill arbeta är fritt, fortsätter Tomas.

 

En lätt maskin som klarar allt

Sortimentoptimeringen är ett naturligt steg efter höstens lansering av Spit P18 Li gipsskruvdragare.

Med en rotationshastighet på 5.000 rpm är den gjord för att kunna hantera flera typer av användningsområden än en traditionell gipsskruvdragare.

 

Spit P18 Li kan användas till både lös och bandad gipsskruv, där den bandade skruven kan vara mellan 25 och 55 mm lång. Med en vikt på endast 1,5 kg är Spit P18 Li dessutom en av marknadens lättaste maskiner med tanke på batterikapaciteten.

 

  • Om du ska sätta upp gipsskivor en hel arbetsdag är det viktigt att minska belastningen på armar, axlar, handleder och rygg. Här spelar skruvdragarens vikt och design en väldigt viktig roll. Lättviktskonstruktionen, tillsammans med det behagliga och gjutna gummigreppet, bidrar till att minska överbelastning av kroppen. Skruvdragaren används till montage av gipsskivor mot både stål- och träkonstruktioner och bidrar till en mer effektiv arbetsdag, säger Tomas Karlsson och tillägger:

 

För att säkra kvaliteten på slutresultatet är det viktigt att både skruv och verktyg är anpassade för arbetsuppgiften. Ju fler jobb som kan utföras med samma redskap, desto enklare och billigare blir det givetvis.