Infästningsexpert stärker fästet i Sverige i nytt samarbete med Beijer Byggmaterial

Infästningsexpert stärker fästet i Sverige i nytt samarbete med Beijer Byggmaterial

24-10-2019
Dela sidan

Ett starkt samarbete har tagit form. Nu väljer ITW Construction Products och Beijer Byggmaterial nämligen att inleda en storsatsning som betyder att ITW:s infästningslösning NKT Fasteners intar 82 Beijer Byggmaterial-butiker i hela Sverige. Svenska hantverkare kan därför glädja sig åt hyllor fyllda med optimala infästningslösningar, utvecklade specifikt för det nordiska klimatet och för att underlätta deras arbetsdag.

Goda samarbeten bygger på såväl goda lösningar som goda relationer. När Beijer Byggmaterial nu väljer att inleda ett samarbete med ITW Construction Products, verksamheten bakom välkända varumärken som Paslode, SPIT och Adjufix, råder det därför inga tvivel om att det betyder goda nyheter för svenska hantverkare.

De två verksamheterna är däremot inte främmande för varandra och har en god relation sedan tidigare. Det beror bland annat på att Beijer Byggmaterial redan erbjuder varumärkena Paslode, SPIT och Adjufix som en fast del av sitt sortiment. Med den nya satsningen sätter man däremot pricken över i:et och stärker upp stort med en smart lösning som samtidigt innebär att hantverkaren får en one stop shop för allt hen behöver inom infästning.

Hantverkare får ny favorit från norr till söder

I praktiken innebär det nya samarbetet att ITW intar 82 butiker i hela Sverige med varumärket NKT Fasteners. Butikshyllorna rustas för fullt från slutet av oktober, och till jul är det tänkt att de ska stå till kundernas förfogande i hela landet.

Satsningen är en del av en större satsning i Norden, vilket i detta fallet betyder att ett större samarbetsavtal har ingåtts mellan ITW och STARK Group, som innebär att NKT Fasteners, förutom att inta Beijer Byggmaterial i Sverige, även intar Neumann i Norge och STARK i Finland.

Fler fördelar under ett tak

Samarbetet mellan Beijer Byggmaterial och ITW kommer med flera fördelar, både för de två organisationerna och för hantverkare som nu får en lättillgänglig helhetslösning från samma tillverkare. Med det nya NKT Fasteners-sortimentet, är målet att svenska hantverkare ska få en ny favorit att använda till diverse infästningsuppgifter. Christian Skouborg, Nordic Sales Director hos ITW, säger:    

- Det är fantastiskt att vi utökar samarbetet med Beijer Byggmaterial i Sverige. Nu kan vi tillsammans erbjuda svenska hantverkare allt de behöver under samma tak, även vad gäller rådgivning och support. Vi vet att Beijers personal är engagerade och har gedigen kunskap om infästningslösningar och därför är det extra kul att de nu blir ambassadörer för ännu en av våra produkter. Vi ser fram emot ett givande och långvarigt samarbete som gynnar alla led.”