Funktionell metod ger effektivt fönster- och dörrmontage vid utvändig isolering
Funktionell metod ger effektivt fönster- och dörrmontage vid utvändig isolering

Funktionell metod ger effektivt fönster- och dörrmontage vid utvändig isolering

11-06-2018 PRODUKTNYHETER
Dela sidan

ITW Construction Products öppnar dörren till långt mer effektiva metoder för att montera fönster och dörrar vid utvändiga isoleringsarbeten med infästningslösningen Paslode WicoLine. Montering och isolering kan nu göras ännu mer effektivt och säkert - med några få steg - oavsett vilken typ av vägg som fönster och dörrar monteras på.

Idag finns det lika många sätt att montera fönster och dörrar som det finns entreprenörer och tillverkare. Oavsett vilken metod som används, förblir det dock en ständig utmaning att förhindra köldbryggor vid montering av fönster och dörrar vid utvändig isolering.

Innovation löser vanliga problem

Paslode WicoLine är utvecklat av ett av världens ledande företag ITW Construction Products som erbjuder helhetslösningar inom infästning. Metoden har skapats i nära samarbete med hantverkare, ingenjörer och fönstertillverkare för att kunna erbjuda marknaden effektivare, säkrare och mindre tidskrävande sätt att montera fönster och dörrar vid utvändigt isoleringsarbete på byggarbetsplatser. Detta oavsett om det tillämpas på nybyggnation eller vid renovering i tegel-, betong- eller lättbetongväggar, och oavsett vilken typ av dörr eller fönster som används.

  • "Paslode WicoLine är en helhetslösning bestående av nydesignade bärande konsoler, tryck- och dragbeslag i kombination med Paslode ankarskruv och SPIT infästning i betong. Tillsammans minskar dessa arbetet till några få enkla steg. Du fäster konsolerna på väggen medan tryck- och dragbeslagen fästs direkt på dörren eller fönstret. Fönstret lyfter du sedan lätt på plats och fixerar”, förklarar Tomas Karlsson, produktchef på ITW Construction Products.

Montering kan ske före eller efter den yttre isoleringen har monterats, så att konsolerna döljs och förekomsten av köldbryggor förhindras. Det är även möjligt att montera konsolerna inifrån, vilket sparar in kostnaden för byggnadsställningar. Med Paslode WicoLine kan uppgifter som tidigare tagit hantverkare timmar att utföra därför utföras effektivt på ungefär en timme.

Grundligt testad på byggen

Paslode WicoLine har sedan en längre tid tillbaka testats och används på olika byggen med utmärkt feedback, berättar Tomas och avslutar:

  • ”Hantverkare arbetar med olika förutsättningar vilket kräver att de ständigt är på jakt efter metoder och lösningar som optimerar deras arbetsflöden och samtidigt följer de strikta kraven på säkerhet och kvalitet. Paslode WicoLine bidrar avsevärt till detta genom att möjliggöra en effektivare byggfas som samtidigt gör det lättare att säkerställa hög kvalitet genom rätt isolertjocklek och hållbar infästning.”