Hem

Paslode ­

- specialisten inom träinfästning

Paslode är en av världens största och mest innovativa tillverkare av produkter för infästning. Med spik, dyckert, klammer och tillhörande smarta verktyg är det ett välkänt inslag i den professionella hantverkarens vardag.
Paslode etablerades 1935 i USA och är idag en central del av ITW-koncernen. Verksamheten har alltid varit tongivande när det gäller utveckling och har uppfunnit m¬ånga av de teknologier som idag är standard inom byggbranschen.

Paslode i framkant

1959 utvecklade företagets kompetenta ingenjörer och verktygskonstruktörer världens första tryckluftsverktyg – en klammerpistol. Detta blev startskottet för en revolutionerande teknologi som underlättade arbetsbördan och ökade produktiviteten markant för hantverkare världen över, och tekniken har spridit sig till en lång rad verktyg.

Nästa steg var att befria hantverkaren från slang och sladdar. Världens första slangfria spikpistol lanserades av Paslode under 1980-talet och även denna teknik har sedan dess gjort stor skillnad för hantverkare i jordens alla hörn. Idag är Paslode ett starkt och ledande varumärke med det förfinade gasdrivna Ci-systemet som automatiskt reglerar gasdoseringen i förhållande till temperaturförhållandena i verktygen, och den bandade unika spikskruven NailScrew®.

Ett stort sortiment av produkter för infästning i trä

Paslode ägs, som tidigare nämnts, av ITW och därför hittar du säkra och tidsbesparande lösningar för infästning hos oss. Vi erbjuder gasdrivna och pneumatiska verktyg, tillhörande förbrukningsvaror och kompressorer samt ett av marknadens största och mest kompletta sortiment av byggbeslag.

Läs mer om några utvalda och innovativa produkter från Paslode. Kanske får du rentutav några tips som kan hjälpa dig att arbeta smartare.