Övriga industrilösningar

Övriga industrilösningar

 

BYGGBESLAG

Letar du efter en lösning som ger dig en stark och hållbar sammanfogning? Då finns det goda skäl att använda byggbeslag, ett modernt fästdon som innehar en stor förmåga att fördela krafterna rätt i en fog. Byggbeslag gör jobbet klart fortare än andra traditionella sammanfogningar, utan att kompromissa med kvaliteten.

För att kunna bestämma vilket byggbeslag du behöver är det viktigt att tänka ut vilken typ och dimension av byggbeslag man kommer att få användning för.  På ITW Construction Products hittar du en stor mängd olika sorters beslag, allt från byggvinklar till balk- och stolpskor. Alla med olika egenskaper som passar olika uppgifter och material.

Med ETA-godkända Paslode Powerline vinkelbeslag i lättstål får man ett beslag som har låg vikt, men hög hållfasthet. Man tror automatiskt att något som har högre styvhet är starkare och mer rejält, men i själva verket handlar allt om stålets konstruktion. Paslode Powerline vinkelbeslag har en helt unik sammansättning av lättstål vilket innebär att både tjocklek och tyngd kan minskas utan att det påverkar varken styrkan eller bärkraften. Dessutom kan du använda samma beslag till olika dimensioner virke. Detta gör att man kan förbättra arbetsmiljön markant och göra långa arbetsdagar mindre slitsamma.


 

TUNG INFÄSTNING I BETONG

På ITW Construction Products har vi utvecklat ett antal olika lösningar för tung infästning i betong. Vi har allt från expanders och betongskruvar, de flesta med egenskaper passande för infästning i sprucken och osprucken betong, till ankarmassor för kemisk infästning.

Bland annat har vi SPIT VIPER XTREM, vår starka ankarmassa för infästning av gängade stänger, bult och armeringsjärn i sprucken och osprucken betong. SPIT VIPER XTREM kan användas i temperaturer från -10 grader C till +40 grader C och är utvecklad för att göra svår infästning lättare och mer effektiv, även under de svåraste och mest extrema förhållandena.

Utöver detta har vi även skruvar som funkar i seismiska områden, samt en elförzinkad betongskruv som går att återanvända.

Vilken metod du väljer beror på vad det är som ska fästas och hur tungt det är, men vi har en infästningslösning för varje uppgift.