Handverktyg

Handverktyg

 

KVALITET I HANDEN

Alla vet att automation har stor betydelse när man talar om industriell produktion. Men en stor del i processen som inte ska glömmas bort är det manuella hantverket.

Företag som ägnar sig åt industriell produktion använder sig antingen av endast handverktyg, eller både handverktyg och automatiserad produktion. Det finns inget företag som kör 100 % automation, vilket påvisar hantverkets betydelse för industriell produktion. Dessutom är förbrukningen ofta exakt samma produkt som i de automatiserade lösningarna, med den enkla skillnaden att handverktygen är bandade för mindre och lättare magasin.

På ITW Construction Products tror vi på verktyg som är ergonomiska och enkla att arbeta med. Verktyget ska ligga bra i handen, vara effektivt och göra färdigt jobbet snabbt och problemfritt. Som exempel har vi ett stort urval spik- och dyckertpistoler, samt flertalet klammerverktyg. I varje produkt har vi lagt tid och resurser på att framhäva just de egenskaper som gör verktyget passande för hantverkarens vardag – vare sig det är i fabrik eller ute på byggarbetsplatsen. Dessutom är de optimerade för tillhörande originalförbrukning av spikar, dyckert eller klamrar. Kopior fungerar mindre bra och kan dessutom bli en dyr historia.

I vårt sortiment hittar du allt från pneumatiska lösningar till sladdlösa handverktyg, vilket du väljer är upp till dig. Ibland är pneumatik att föredra, men det sladd- och slanglösa sortimentet har ökat markant under de senaste åren.

Spikning, listning, klamring eller gipsskruvning – oavsett vad du behöver så är verktygsparken redo för dig att upptäcka.


 

Huvudet på spiken

Verktygen i all ära men det är förbrukningen som i många år blir kvar i det som tillverkas. Därför är kvalitet och hållbarhet avgörande för valet av infästning.

Med försäljning av flera hundra miljoner infästningslösningar varje år ser vi på ITW Construction Products det som en självklarhet att följa europeiska och svenska regelverk för alla sorter och dimensioner av infästningar. Även om funktion, design och materialval är väldigt viktiga parametrar vid tillverkningen av förbrukningsvaror, är hälso-, miljö- och säkerhetskrav minst lika viktiga för att få ett bra resultat som håller länge.