Automatiserad produktion

Automatiserad produktion

 

 

 

INFÄSTNINGSSYSTEM I MODERN TRÄHUSPRODUKTION

RÅDGIVNING OCH SERVICE FÖR OPTIMAL INFÄSTNING

Att automatisera delar eller hela trähusproduktionen ger en stabil kvalitet som samtidigt sänker kostnaderna. Arbetet effektiviseras och byggkostnader, potentiella fel och skador minskar avsevärt. Dessutom sänks byggtiden genom att man effektiviserar processen, och därmed sjunker även produktionskostnaderna på sikt. Våra verktyg är designade och byggda speciellt och enbart för automatiserade produktionslinjer och har ända sedan starten varit uppskattade favoriter i svensk byggindustri, då de kombinerar snygg och effektiv installation med minimalt efterarbete.

Genom automation får man blixtsnabb produktion med perfekt resultat och alla övriga fördelar som kommer med en automatiserad lösning, som exempelvis minskad risk för förslitningsskador tack vare att man ersätter repetitiva moment. Dessutom arbetar verktygen otroligt effektivt och sänker ljudnivån avsevärt i jämförelse med manuell produktion.

Efter flera decennier i branschen och samarbete med den svenska hustillverkningsindustrin är vi stolta över att kunna erbjuda lösningar och den rådgivning som krävs för att garantera ett tillfredsställande projekt från början till slut.

Hos oss är kombinationen av spetskompetens, erfarenhet och samarbete med våra kunder det som gör att vi har en djup förståelse vad gäller nyckelbehov och kan anpassa våra lösningar därefter.

Har du frågor eller funderingar? Då står vårt team av experter alltid redo att hjälpa dig och din verksamhet med att maximera produktionskapaciteten med en lösning du kan lita på.

 

Automatiserade linjer för panel- och skivspikning

Det finns många utmaningar inom automatiserad produktion. Driftstopp eller magasinbyte är sådant som kan stå i vägen för en smidig och effektiv process. För att överkomma dessa utmaningar krävs det specialanpassade verktyg för automatiserade anläggningar, och där är Toolmatic ledande.

Med 600–2500 bandade spik per rulle och möjligheten att automatiskt byta magasin under pågående spikningsintervall får du bra resultat utan att behöva slösa tid på onödiga stopp och uppehåll.

Våra panelspik har högt utdragsvärde och korrosionsbeständighet. Dessutom är bandningen gjord av plast, vilket ytterligare minskar risken för rost och säkerställer såväl ett säkert montage, som ett snyggt och hållbart resultat. I samma portal, eller i en portal som sitter parallellt med panelspikningen, monteras verktyg som laddas med standardsspik för skivspikning.

 

 

Automatiserade linjer för klamring

Söker du efter ett verktyg som ger dig en snabb och effektiv process när du ska klamra skivor? Då är Toolmatic helt perfekt.

En av anledningarna till att Toolmatic utmärker sig när det gäller automatiserad infästning i trä och gips, är att verktygen arbetar otroligt effektiv och knappast hörs. Använder man till exempel klammerpistolen erbjuder den upp till 5000 klammer per magasin. Toolmatic-verktygen kan hittas i en mängd olika standardmoduler med olika vertikala och horisontella magasin. De kan dessutom sättas i vagn som rullar snabbt och smidigt över skivorna, vilket effektiviserar och förenklar hela processen.

 

Automatiserade linjer för gips- & skivskruvning

Behöver du en skruvdragare som är tyst, snabb och precis? Då är vår svenskutvecklade automationsskruvdragare det du letar efter. Verktyget ersätter fullt ut det manuella skruvandet av skivmaterial på såväl golv och väggar och ger dig en stor noggrannhet vid inställning av skruvdjup, något som lämnar ett perfekt resultat och minimalt behov av spackling. Du får upp till 600 skruvar i magasinet och en unikt tyst och snabb applikation där två samtidiga verktyg med fördel monteras i portalen. Dessutom återgår skruvdragaren till startposition vid eventuella hinder, så att du slipper oroa dig över felaktiga skruvar.

 

 

Automatiserade linjer för spikblecksspikning

Toolmatic-verktygen för spikblecksspikning är designade och byggda speciellt och enbart för automatiserade produktionslinjer. Verktygen är tysta, snabba och fäster stora mängder av spikbleck utan komplikation. I sortimentet hittar man Toolmatic NC510; spikblecksverktyget med långt magasin, samt Toolmatic NC820; spikblecksverktyget med toppmatat magasin som ger såväl en lägre ljudnivå som en exakt djupjusteringskontroll.

Du kanske önskar att effektivisera din takläggningsprocess? Det kan du enkelt göra med hjälp av automatiserad produktion av råspontluckor. Råspontluckor är stabila och hanterbara då de oftast sammanfogas med spikbleck. Om man automatiserar processen blir produktionstiden mindre och du slipper slita för mycket i onödan.

Utöver råspontluckor används spikbleck till både takstolar och fönster- och dörrkarmar.

Flera användningsområden, en lösning.

 

 

Itryckare och inbyggnadsverktyg

Verktyg som byggs in i produktionslinjer ökar såväl precisionen som hastigheten. Spikintryckaren Toolmatic CT850 är ett inbyggnadsverktyg med låg ljudnivå som ger dig den perfekta finishen du letar efter.

Vi har möjlighet att erbjuda verktyg som ger kontinuerlig spikning med endast kontrollerade stopp för påfyllning av spik. Dessutom har verktyget egenskaper så som exakt djupjusteringskontroll, en presskraft som säkerställer precis och solid infästning, samt ett magasin som rymmer upp till 1200 spik vilket är monterat vertikalt på verktygshuset – något som ger en smidig och flexibel placering. Där är även en inbyggd bandklippare och med spikens nollgradiga plastbandning kan man lätt eliminera stopp och få ett snyggt och hållbart resultat

Itryckarna passar utmärkt till utvändiga paneler, trästommar, råspont och glespaneler, samt vägg- och golvskivor.